10.10.2024, klo 17.20 - 20.30
15.9.2024, klo 08.00 - 8.10.2024, klo 23.30
tuomo.turpeinen@erto.fi
Suosittu Digital Day -etäkoulutuspäivä on jälleen näköpiirissä! Koulutus pidetään viime syksyn tapaan maailman näköpäivänä (World Sight Day) eli torstaina 10.10. klo 17:20-20:30. Tällä kertaa teemana on "Kohti tulevaa- valmistautuminen muuttuvaan ammattiasetukseen". Luennot antavat lisäeväitä kolmesta eri näkökulmasta valmistautuessamme tulevaan terveydenhuollon ammattihenkilölain asetusmuutokseen eli niin sanottujen optikkorajoitteiden poistoon. Koulutuspäivä on kuitenkin suunniteltu niin, että sisällöt tukevat jo tälläkin hetkellä optikon/optometristin työnkuvaan kuuluvia työtehtäviä. Tarjolla on jälleen kolme erittäin mielenkiintoista luentoa!
Koulutuspäivä toteutetaan tuttuun tapaan Teamsissa. Ilmoittautuneille lähetetään Teams-linkki keskiviikkona 9.10. Tapahtuma tallennetaan ja on ilmoittautuneiden katsottavissa marraskuun loppuun saakka. Tapahtuma on kaikille avoin. Soan jäsenille tapahtuma on ilmainen, ei-jäsenille hinta 69€.
Tapahtuma oikeuttaa kolmeen täydennyskoulutuspisteeseen. Koordinaattorina toimii Tuomo Turpeinen.
Koulutuspäivän ohjelma:
17:20 Alkusanat Tuomo Turpeinen ja puheenjohtajan tervehdys Riikka Torvela.
17:30 Liisa Karvonen toimii Kelan Kanta-palveluissa potilastietovarannon asiakkuusvastaavana.
Luennossaan Liisa käsittelee Kanta-palveluiden hyödyntämistä terveydenhuollon ammattilaisen näkökulmasta ja potilastietojen luovuttamista koskevia periaatteita. Luennossa käsitellään myös mitä uudistuksia Kanta-palveluun on tulossa lähivuosina.
18:30 Anna Schlenzka, Silmälääketieteen erikoislääkäri, silmäkirurgian erityispätevyys, FEBO, osastonlääkäri HUS Sarveiskalvo- ja etuosakirurginen yksikkö
Annan luennon aiheena on: Leikatut silmät- mitä optometristin tulee ottaa huomioon?
19:30 Arto Hartikainen Kuopiosta KYS:n silmätautien poliklinikalta, on optometristi MOptom, jolla on ollut sisäistä paloa oman asiantuntemuksen kehittämiseen koko mittavan uransa ajan. Takana on tähän mennessä kolme optometrian tutkintoa, aste asteelta edellistä korkeampaa, mutta koulurepussa kynät ovat edelleen terotettuina.
Tällä luennolla puhutaan lasten (koululaisten ja sitä nuorempienkin) näön tutkimuksista; millä tavalla se eroaa aikuisen tutkimisesta. Mitä testejä voi/kannattaa käyttää? Miksi syklotan tai jätän syklottamatta? Vankkaa, vaan ei vakavaa käytäntöön perustuvaa ajatusten/vinkkien virtaa torstai-illan päätteeksi.
Tervetuloa kouluttautumaan!
Suomen Optometrian Ammattilaiset
Etäkoulutustapahtuma Teamsissa