Vähennysoikeus ALV:ssa: periaatteet, näyttö ja rajanvetotilanteet

Tapahtuman kuva
14.3.2024, klo 15.00 - 17.00
16.2.2024, klo 10.00 - 11.3.2024, klo 18.30
marica.kauppinen@erto.fi
Vähennysoikeus on arvonlisäverotuksen peruspilareita ja erottaa ALV:n muista välillisen verotuksen järjestelmistä. Vähennysoikeus on laaja, ja vähennysoikeuden rajoituksista on erikseen säädetty laissa. Lähtökohtaisesta selkeydestään huolimatta vähennysoikeus ja sen rajoitukset ovat usein esillä verotarkastuksissa ja jokainen taloushallinnon ammattilainen pääsee rajanvetoja käytännön tilanteissa pohtimaan. Webinaarissa pohditaan käytännönläheisesti vähennysoikeuden rajoituksia mm. seuraavien kysymysten kautta:

Miten henkilökunnan huomiointi työpaikalla ja kotona on huomioitava ALV:ssa?
Edustustilaisuudet ja markkinointitilaisuudet: mitä, missä ja millä perusteella?
Autot, veneet ja näyttö: voidaanko vähennykset tehdä ja miten vähennysoikeus voidaan varmistaa?
Verotarkastuksissa on viime aikoina keskitytty paitsi näytön arviointiin vähennysoikeuksien rajoituksissa, myös yleiskulujen jakamiseen. Verohallinto on ohjeistanut kioskiliiketoiminnan harjoittajia yleiskulujen jakamisesta uudella ohjauksellaan. Miten vähennysoikeus voidaan jakaa lain mukaan ja mitä taloushallinnon ammattilaisen olisi hyvä teeman osalta tietää?

Näihin kysymyksiin pureudutaan webinaarissa 14.3. Osallistujat voivat kysellä webinaarin aikana. Myös omat toiveet webinaariin otetaan huomioon – laittakaa viestiä tiina.ruohola@ek.fi, myös elävän elämän esimerkit ja tilanteet ovat tervetulleita!


Kouluttaja
Tiina Ruohola on EK:n välilliseen verotukseen keskittynyt asiantuntija. Tiina on työskennellyt ALV:n parissa yli 18 vuoden ajan, sekä yksityisen puolen konsulttina että Verohallinnossa. Tiina toimii BusinessEuropen ALV-ryhmän puheenjohtajana sekä komission VAT Expert Groupin asiantuntijana. Kotimaisesti Tiina on ratkomassa ALV-kysymyksiä oikaisulautakunnassa ja antamassa ennakkoratkaisuja keskusverolautakunnassa. Tiinan motto on: kaikesta – myös veroista – on mahdollista puhua hymyillen.

Ilmoittautuminen on sitova.
Taloushallinnon ammattilaiset
Teams -webinaari. Linkki lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta. Webinaari tallennetaan ja jaetaan ilmoittautuneille tilaisuuden jälkeen palautekyselyn yhteydessä.