Digital Day - polttopisteessä

Tapahtuman kuva
16.3.2024, klo 10.20 - 13.30
22.2.2024, klo 00.00 - 14.3.2024, klo 23.30
tuomo.turpeinen@erto.fi
Suosittu Digital Day etäkoulutuspäivä järjestetään lauantaina 16.3. klo: 10.20-13.30 teemalla "polttopisteessä". Tarjolla jälleen kolme hienoa luentoa! Tällä kertaa keskitymme monipuolisesti optiikkaan sekä siihen, miten refraktiosta ja lasimäärityksestä pystytään räätälöimään mahdollisimman hyvä kokonaisvaltainen näkemisen ratkaisu asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin sekä miten eri linssivalinnat sekä näkemisen haasteet vaikuttavat kokonaisuuteen.

Koulutuspäivä toteutetaan tuttuun tapaan Teamsissa. Ilmoittautuneille lähetetään Teams- linkki perjantaina 15.3. Tapahtuma tallennetaan ja on ilmoittautuneiden katsottavissa huhtikuun loppuun saakka. Tapahtuma on kaikille avoin. Soan jäsenille tapahtuma on ilmainen, ei- jäsenille hinta 69€. 

Tapahtuma oikeuttaa kolmeen täydennyskoulutuspisteeseen. Koordinaattorina toimii Tuomo Turpeinen.

Koulutuspäivän ohjelma:

10:20
Alkusanat Tuomo Turpeinen ja puheenjohtajan tervehdys Riikka Torvela.

10:30 Ville Varmavuo: Optometristi. Ville on toiminut viimeiset 4 vuotta ZEISS Vision Carella Account Managerina ja Product Advisorilla.

Villen luennossa päästään kiinni tekoälyyn optometrisassa aiheella AI & AR silmälasilinsseissä ja niiden mitoituksessa.

11:30 Terhi Peltola: Koulutukseltaan Terhi on terveydenhoitaja sekä optometristi ja kokemusta optiselta alalta löytyy vuodesta 1995 alkaen. Tällä hetkellä hän työskentelee Hoya Lens Finlandilla tuotepäällikkönä ja hyvin monipuolisen työnkuvani yhtenä osana auttaa näönhuollon ammattilaisia erilaisten tottumisongelmien ratkaisussa.

Luennossa keskitytään modernin presbyoopin näkövaatimuksiin sekä käydään läpi tottumisongelmien mahdollisia taustatekijöitä erilaisten case -tapausten avulla. Ongelmatilanteen ilmetessä kokonaiskuvan hahmottamiseksi on tärkeää selvittää kaikki muuttujat, jotta oireiden aiheuttaja saataisiin mahdollisimman hyvin selville ja asiakasta voitaisiin auttaa parhaalla mahdollisella tavalla.
Luennon tarkoituksena onkin auttaa ymmärtämään asiakkaiden kokemia näköoireita sekä tarjota vinkkejä ongelmien ennaltaehkäisyyn ja ratkaisuihin liittyen.

12:30 Kirsi Heino: Optometristi, ortoptisti, OAMK MSc student in Clinical Optometry.
Kirsi on optometrian alan kehittämiseen ja silmälääkäriyhteistyöhön intohimoisesti suhtautuva kriittinen optimisti ja työstään nauttiva vapaa-ajan arvostaja, joka pitää lisäkouluttautumista ikkunana tulevaisuuteen. Työurallaan hän on käynyt läpi lähes koko optisen alan kirjon piilolinssiassistentista optikoksi optikkoliikkeeseen, maahantuojan tuoteasiantuntijaksi ja lopulta sairaalan optometristi- ortoptistista optikkoliikeyrittäjäksi.
Kirsi lähettää terveiset kaikille optisella alalla toimiville: Nähdään tulevaisuuteen!

Kirsin luennon aiheena on "heikentyneen näön tutkiminen ja näkemisen ratkaisut". Luennossa pureudutaan siihen, mitä silmä- ja/tai yleissairauden tai trauman vuoksi heikentyneen näön tutkimisessa tulee huomioida ja käydään läpi muutamien yleisimpien silmäsairauksien erityispiirteitä, joilla on vaikutusta näöntutkimukseen. Lisäksi käydään läpi myös muutamien systeemi- ja autoimmuunisairauksien kuten diabetes, kilpirauhasen toimintahäiriö, MS-tauti vaikutuksia näkemiseen ja sitä kautta näön tutkimiseen.

Tervetuloa kouluttautumaan!

Suomen Optometrian Ammattilaiset
Teams- etäkoulutus