TRE-stressinhoitomenetelmän workshop

Tapahtuman kuva
12.10.2023, klo 17.30 - 19.30
6.9.2023, klo 00.00 - 8.10.2023, klo 23.59
Sanna Koivusaari, sanna.koivusaari@erto.fi puh. 040 8377878

Tervetuloa Varsinais-Suomen aluejärjestöläisten kanssa tutustumaan TRE-stressinhoito- ja rentoutusmenetelmään

Aika: Torstaina 12.10.2023 klo 17:30-19:30
Paikka: Studio Reinu, Turku
Hinta: Jäsenhinta 29 € ja ei-jäsen 39 €

Viimeinen ilmoittautumispäivä 8.10.2023. Ilmoittauduthan pian, sillä paikkoja rajoitetusti.


Alta löydät tarkemmat tiedot menetelmästä: 

TRE-menetelmä on jo ympäri maailman tunnettu itsehoitomenetelmä ja Suomessakin menetelmää on ohjattu jo yli 10 vuotta. TRE-menetelmä toimii hyvin esim. univaikeuksissa ja myös liikunnan jälkeisenä palauttajana.

TRE on lyhenne sanoista Tension&Trauma(Stress) Releasing Exercise. Menetelmä on yksinkertainen ja helppo oppia.

Ohjaajana Sertifioitu TRE-ohjaaja Anne Suomi (taso 1).

TRE-menetelmä taustaa:

Kun eläimet säikähtävät tai kokevat olonsa uhatuiksi, ne värisevät automaattisesti ihan itsestään. Värisemällä ne purkavat tilanteen aiheuttaman säikähdyksen ja jatkavat taas elämäänsä. Värinä on näin myös meille ihmisille ihan luonnollinen keino purkaa onnettomuuden, säikähdyksen tai stressin aiheuttamia syviä lihasjännityksiä kehostamme.

TRE-menetelmän toimivuus perustuu siihen, että jalkojen ja lonkankoukistaja-alueen lihaksia kevyesti rasittamalla ja venyttämällä kehossa käynnistyy hiljalleen hienovarainen värinä ja juuri tämä itse aikaansaatu värinä purkaa syviä lihasjännityksiä kehostamme. Harjoitukseen kuuluu seitsemän eri vaihetta/liikettä, joista viimeisessä asetutaan alustalle selinmakuulle. Harjoituksen päätyttyä olo yleensä koetaan rentoutena ja raukeutena. Kun keho rentoutuu, samalla mielikin rauhoittuu.

TRE-menetelmä toimii hyvin esim. univaikeuksissa ja myös liikunnan jälkeisenä palauttajana. Ensimmäisellä harjoituskerralla värinä ulottuu monesti vain jalkoihin ja ehkä vähän myös lantion alueelle. Säännöllisen harjoittelun myötä värinä hitaasti nousee kehossamme ylemmäs, kuin etsien omia lihasjännityksiämme ja purkaen niitä hiljalleen pois.

Harjoituksen pystyy lopettamaan koska vaan ja harjoituksen itsesäätely onkin erityisen tärkeää. Yksilö-ohjauksen tai workshopin jälkeen TRE-harjoitusta voi turvallisesti jatkaa itsekseen kotona. Workshopiin osallistujat saavat aina mukaansa kuvalliset ja kirjalliset ohjeet omaan harjoitteluun kotona.

Vaikeat fyysiset (mm. vaikeat polvi-, nilkka- ja selkävaivat, epilepsia, sydänleikkaukset) ja vakavat psyykkiset ongelmat (ahdistus, masennus ja psyykkiset sairaudet) voivat olla esteenä TRE:n turvalliselle harjoittelulle. Myöskään raskaana oleville TRE:tä ei suositella.
Lämpimästi tervetuloa oppimaan uutta ja hoitamaan itseäsi ihan uudella tavalla!


Ilmoittautuminen on sitova.
Varsinais-Suomi
Studio Reinu, Turku
MAKSUT
Jäsenhinta 29,00 €, Kaverihinta 39,00 €